EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Bilgisayar Teknik Servis

Gaziosmanpaşa Bilgisayar Servisi

Birçok yerde Sistem Odası ifadesi karşımıza çıkmıştır. Sistem odası, bilgisayar sistemleri yanında telekomünikasyon ve veri ambarı sistemleri gibi sistemleri içinde barındıran bir merkezdir. İşletmelerin veri merkezi veya sunucu odası olarak da tanımladığı bu yerlerde işletmelerin sunucuları ve veri ambarları bulunur.

Gaziosmanpaşa Bilgisayar Servisi

Sistem odasında bulunan veriler, genelde özel veri merkezi ve internet veri merkezi olarak iki farklı şekilde tutulurlar. Özel veri merkezlerinde bulunan veriler, sadece işletme tarafından kendi hizmetlerinde kullanılır. İnternet veri merkezlerinde bulunan veriler için üçüncü kişilere açık olan verilerdir.

Sistem odaları, işlenen ve saklanan verilerin önem derecesine göre farklı güvenlik sistemleri tarafından korunur. Bir sistem odası, genel olarak düşünülürse, veri merkezleri, yedek veri iletişim bağlantıları, yedek güç kaynakları, yangın söndürme sistemleri, içeride bulunan sistemlerin soğutulması için kullanılan klima sistemleri ve dış çevreden gelecek tehlikelere karşı farklı seviyelerde güvenlik sistemlerine sahiptir.

Sistem odaları, geçmişe bakıldığında, oldukça büyük bilgisayar odalarıydı. İlk bilgisayar sistemlerin bakımı ve işletilmesi oldukça güç koşullarda oluyordu ve çalışması için özel bir ortam gerekiyordu. O zamanın teknolojisine göre bir ana bilgisayar yüksek miktarda güce gereksinim duyuyordu ve aşırı ısınmaya karşı soğutulması gerekiyordu. Bilgisayarlar pahalı oldukları için ve ağırlıklı olarak askeri amaçlarla kullanıldıkları için fazla güvenlik gerektiriyordu.

1980’li yıllardan sonra bilgisayar teknolojileri yaygınlaşmaya başladı ve istemci sunucu modeli ağ mimarisi gelişmeye başladı. Bugün sunucu denilen mikroişlemciler bu eski bilgisayar odalarında yerlerini almaya başladılar. Zamanla sistem odaları ve veri merkezleri önem kazanmaya başladılar. İşletmeler, internet ortamında varlık göstermek için hızlı internet bağlantısına ve sürekli çalışabilir olma özelliğine ihtiyaç duymaya başladılar. Sistem odaları ve sunucular bu şekilde daha çok önemsendiler.

Artık büyüklü küçüklü her işletmenin kendilerine ait bir sunucuları bulunmaktadır. Bu sunucular üzerinde farklı uygulama yazılımları kullanılır. Daha büyük firmalar bazen birden çok sunucuya sahiptir ve organizasyonel yapılarına bağlı olarak farklı uygulamalar farklı sunucular üzerinde çalışır.

Basit bir anlatımla sunucular, işletmenin veri tabanlarının tutulduğu, web sitelerinin bulunduğu veya işletmeye özel yazılımların yüklendiği ve çalıştırıldığı büyük bilgisayarlardır. Sunucular içinde barındırdıkları verilere veya kendisine yüklenen fonksiyona bağlı olarak farklı işletim sistemlerine sahiptir. Sadece içine web sitelerin yüklendiği bir sunucu, web server’dır.

Bir veri tabanı server’ı üzerinde uygun bir veritabanı yazılımı bulunmalıdır. Bir FTP server için sunucuya FTP yazılımı kurmak gerekir. Bütün bu yazılımlar için ayrı server’ler kurulabileceği gibi tek bir server üzerinde hepsi de kurulabilir. Önemli olan bilgisayar destek hizmetleri sunan bir kuruluştan yardım alınması ve server kururlumlarının doğru, eksiksiz ve güvenli bir şekilde yapılmasıdır.

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri de Gaziosmanpaşa ilçesidir. 2014 nüfus sayımı sonuçlarına göre Gaziosmanpaşa ilçesinin nüfusu 498 bindir ve nüfus sıralamasında dokuzuncudur. Şirketimiz, bu ilçemizde bulunan kişi ve kuruluşlara, organizasyonel yapılarına uygun şekilde sunucu kurulumlarını yapmak, güncellemek ve güvenli çalışmasını sağlamak konusunda hizmet vermektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.