Network denilince akla ilk gelen, bilgisayar ağ bağlantılarıdır. Bu ağ bağlantıları, bir bilgisayar ile internet, veya başka bir ağ ya da başka bir bilgisayar arasında kurulacak bağlantıyı ifade etmektedir. Bu tanımdan da anlaşıldığı gibi bir ağ bağlantısından bahsetmek için, bilgisayarların fiziksel olarak yanyana bulunmaları gerekmiyor. Birbirlerine çok uzak konumlarda bulunan bilgisayarlar arasında da bir ağ bağlantısı kurulabilir.
Yerel alan ağı (LAN), ISDN hattı, modem, kablolu modem, DSL hattı, X25 hattı ve benzeri herhangi bir erişim yöntemi ile herhangi bir uzaktan erişim sunucusu ile bağlantı kurulabilir. Aynı şekilde bunun tersi de mümkündür. Bir bilgisayar, başka bilgisayarlarla iletişim kurmak için etkinleştirilebilir. Bu durumda bu bilgisayar uzaktaki bir erişim sunucusu olarak görev yapar.
Kısaca ağ bağlantıları sayesinde, ağ üzerinde bulunan bir yazıcıdan çıktı almak, ağ sürücü ve dosyalarına ulaşmak, veya diğer ağlara göz atmak ya da internete çıkmak mümkün olmaktadır.
Bugün iletişim ve bilgisayar teknolojilerinin geldiği noktada bilgisayarların olmadığı bir yaşamı düşlemek mümkün değildir. İş yaşamında da artık bilgisayar olmadan hiç bir iş yapılamıyor. Herkesin önünde bir bilgisayar mutlaka bulunuyor. Böyle olduğu için de bu bilgisayarların birbirleri ile iletişim halinde olmaları gerekiyor. Network sistemlerine duyulan ihtiyaç bu şekilde ortaya çıkmıştır.
Demek ki ağ bağlantıları, ya da network, birbirlerine kablolarla veya kablosuz bağlanmış sunucu, modem, bilgisayar, yazıcı ve çok sayıda donanımın, en etkin ve ekonomik yoldan kullanılmasını sağlamaktadır. Yani birlikte çalıştıkları bir çalışma ortamı yaratır. Ağ demek, bilginin, programların ve donanımın paylaşımı demektir. İki bilgisayarın birbirine bağlandığı bir ağ, en küçük ağ yapısıdır. Büyük bir ağ yapısı ise, binlerce modem, bilgisayar, yazıcı ve benzeri donanımlardan oluşur.
Network denince, ilk akla gelecek olanlar, sunucu ve istemcilerdir. İlk kurulan network’lerde sunucu konumundaki ana bilgisayar, ağın bütün yükünü çekiyordu. Ağ üzerindeki diğer bilgisayarlar daha düşük özelliklerde olurdu ve ana bilgisayarın işlemcisini ve sabit diskini kullanırlardı. Bu durumda ana bilgisayar arıza yapınca bütün ağ devre dışı kalırdı.
Bugün kurulan nerwork’lerde ağ üzerinde bulunan her bilgisayar sunucuyu sadece ağa bağlanabilmek için kullanmakta, bunun dışında kendi başına çalışabilmektedir. Böyle olunca bir bilgisayar hem sunucu hem de istemci olabilmektedir. Yani bir bilgisayar bir başka bilgisayara bağlı bir yazıcıyı kullanabilir (bu durumda istemcidir), veya kendi üzerinde bulunan bir yazılımı başka bir bilgisayar ile paylaşabilir (bu durumda da suncudur).
İstanbul’un nüfus bakımından ikinci büyük ilçesi Küçükçekmece ilçesidir. 2014 nüfus sayımı sonuçlarına göre Küçükçekmece ilçesinin nüfusu 748 bindir. Konut kadar firma sayısında da önemli bir artış olan bu ilçemizde, şirketimiz, farklı büyüklükte kuruluşların ağ bağlantıları için bakım ve servis hizmeti vermektedir.