EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Bilgisayar Teknik Servis

Network Kurulum Hizmetleri

Bir ağ üzerinde bulunan bilgisayarların, yazıcıların, veri tabanlarının, bilgi kaynaklarının ve çeşitli donanımların birbirleri ile anlaşabildiği bir dile sahip, talepleri anlayan ve yönetebilen yazılımlar bütününe işletim sistemi denmektedir.

Network Kurulum Hizmetleri

Kısaca network, birden fazla bilgisayarın birbirleri ile iletişim halinde olmasını ifade eder. Bu iletişim şekli, internet üzerinden farklı ülkelerdeki bilgisayarlar arasında da olabilir, aynı mekanı paylaşan bilgisayarlar arasında da olabilir. Eğer bilgisayarlar aynı alan içinde bulunuyorsa, bu network’e, LAN (Local Area Network) denir. Bu tür bir bağlantı için ağ üzerinde bulunacak her bilgisayarda iletişimi sağlayacak olan ethernet kartları ve gerekli kablo bağlantıları olmak zorundadır. LAN büyüdükçe bu sisteme Server ve HUB gibi hızı ve kapasiteyi arttıran üniteler eklenir.

LAN verilerin paylaşımına yaramaktadır. Ayrıca bir işyerinde bilgisayarların tek bir yazıya bağlanması, bütün kullanıcılar arasında bilgisayar üzerinden haberleşmenin yapılması, gelen faksların tanımlı bilgisayar ekranlarında görüntülenmesi, server üzerinde çalışan bir uygulama programının bütün kullanıcılar tarafından kullanılabilmesi LAN sayesinde olmaktadır.

Bir işyerinde kurulacak bir network için, ilk yapılması gereken iş kabloların döşenmesidir. Kablolama üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir iştir. İkinci iş ise ethernet kartlarının bilgisayarlara takılmasıdır. Bilgisayarlar bu kart sayesinde network üzerinde iletişim kurarlar. Daha sonra bu kartın bilgisayara tanıtılması gerekir. Bilgisayara kart ile ilgili driver’ların yüklenmesi gerekir. Bundan sonra da bilgisayarda network ayarlarını yapmak gerekiyor. Son adım kabloların takılmasıdır. Bilgisayarlar ile HUB arasında kablo bağlantıları tamamlanır.

Bu işler tamamlandıktan sonra bilgisayardaki verilerin ve yazıcıların paylaşımı yapılır. Bilgisayardaki dosyalara erişim için belli seviyeler belirlenebilir. Ağ üzerindeki kullanıcılar sadece bilgileri görebildikleri gibi, istenirse kullanıcılara bu bilgilerde değişiklik yapma hakkı da verilebilir. Tüm sabit diske erişim vermek zorunluluğu yoktur.

Bu hazırlıklar tamamlandıktan sonra da server’a bir işletim sisteminin yüklenmesi gerekir. İlk tasarlanan işletim sistemleri Unix tabanlıdır. Boş bir ekrana yazılan komutlarla çalıştırılan bu işletim sistemi, daha sonra Microsoft tarafından tasarlanan Windows işletim sistemlerine de temel olmuştur. Görselliği de ön planda tutan Windows işletim sistemleri kısa sürede piyasada büyük bir paya ulaşmıştır.

Kısaca bir network’ten söz etmek için, ağ üzerindeki bilgisayarları yönetim altında tutacak bir ana bilgisayara (bir sunucuya) ve bu bilgisayarın da, ağ üzerindeki işletim sistemlerini anlayan, talepleri yöneten, bu talepleri gruplayarak bir düzene sokan ve güvenliklerini sağlayan bir işletim sistemine ihtiyacı bulunmaktadır.

Görüldüğü gibi network kurulumu basite alınacak bir iş değildir ve çok fazla tanımlama bilinçli olarak yapılmak zorundadır. Bu nedenle de bilgisayar teknik servis hizmeti veren bir firmadan destek alınması gerekir.

Şirketimiz, çeşitli büyüklükteki kuruluşlar için network kurulum hizmeti vermektedir. Güvenli ve hızlı bir network kurulumu için şirketimizi arayabilirsiniz.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.