EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Bilgisayar Teknik Servis

Siber Bilgi Güvenliği Hizmetleri

Siber güvenlik hayatımızdaki çoğu işin teknolojik cihazlar üzerinde yapılması ile birlikte oldukça önemli olmaya başlamıştır. Kimi zamanlar sadece bir şirket güvenliği için sağlanması gereken bu siber bilgi güvenliği, kimi zaman ise kişisel bilgilerimizi koruyabilmek için sağlanması gerekmektedir. Eğer bir tanım yapacak olursak, sosyal ortamda güvenliğinizi sağlamaya denmektedir.

Siber Bilgi Güvenliği Hizmetleri

Sanal ortamda siber güvenliğin bu kadar önemli hale gelmesinin en temel sebebi ise insanların çok fazla İnternet ortamında dolaşmasıdır. Sadece şahıslar değil, şirketlerde aynı şekilde İnternet ortamında satışlarını ve hizmetlerini sunmak için internet ortamına girmişlerdir. Günümüzde internetin kullanılmaması gibi bir durum mümkün değildir. Bunun en büyük örneklerinden birisi de, devletlerin dahi internet ortamında işlerini halletmeleridir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal alem kavramı oldukça yaygınlaşmaya başladı. Burada gerçek ve sanal mal varlıkları üretilmiş ve bunun üzerinden birçok pazar dönmektedir. Sanal alemde birçok işlem yapılabilmektedir. Kimi insanlar internet üzerinden tanışarak birçok konuşmasına burada geçirir, kimileri ise kendisine ait tüm verileri internet ortamında paylaşır. Bu işlemlerin her birini yaparken siber saldırganlar tarafından bilgilerinize ulaşılmaması gerekmektedir. Tam da burada siber güvenlik kavramı hayatımıza giriyor.

Siber denildiği zaman, anlamsal olarak bilişim sistemlerinde mevcut olan ağlara verilmiş olan isimdir. Bu kavramı genelde sanal gerçeklik olarak da adlandırabiliriz. Buradaki amaç sanal dünyada gerçekleşen hayatın güvenliğinin sağlanmasıdır.

Siber Güvenlik Nedir? Verilerimizi Nasıl Güvende Tutarız?

Kurumsal açıdan bakıldığı zaman en değerli varlıkları bilgilerdir. Kurumların sahip olmuş oldukları bu veri ve bilgileri sahip çıkmaları gerekmektedir. Sanal dünya üzerinde kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilen bu bilgiler, işleyerek, satarak, kiralayarak veya ürün üretmek koşulu ile birlikte satışa sunarak, bilgiyi çalan kişiler kazanç elde edebilirler.

Günümüzde bu kötü niyetli kişileri tanımlamak istediğimiz zaman hacker tanımını yapıyoruz. Aslında bu tanım çok da doğru bir tanım değildir. Çünkü hacker dediğimiz kişilerin, kötü niyetli ve bilgilerimiz başta olmak üzere birçok maddi ve manevi zarara uğratabilen kişiler oldukları kadar, içlerinde iyi niyetli ve sosyal ağlar üzerinde bizleri korumak için çalışan hacker grupları da bulunmaktadır. Hacker deyince akla gelen kötü niyetli hackerler yüzünden iyi niyetli hacker gruplarına kötü bir anlam kazandırılmamalıdır.

Bilişim sistemlerimize sızan, bilgilere ele geçiren ve dağıtan kişileri hackerlardan ayırmak için cracker veya bilgisayar korsanı isimleri takılmaktadır. Bu kişiler teknolojinin varmış olduğu son noktalara kadar detaylı bilgilere edinebilmekte ve bilişim sistemlerinin üstatları olarak nitelendirilebilmektedirler.

Devletler açısından incelendiği zaman, siber suçlar ile mücadelede ilk yapılması gereken halkın bilgilerinin korunması, kamu kurumlarının bilgilerinin korunması, altyapı sistemleri ve bilişim sistemlerinin korunması, finans, iletişim ve enerji gibi kritik alt yapılarını siber korsanlara karşı oldukça güvenli bir hale getirmelidir.

Siber Saldırılara Karşı Nasıl Koruma Sağlanır?

Devletlerin dahi bu işe çok fazla önem verdiğini dikkat edersek durumun ciddiyetini anlayabiliriz. Kimi kişilerin sadece bilgilerini korumak amacıyla istemiş oldukları güvenlik, kimi kişiler için ise çok daha fazla önem teşkil etmektedir. Hangi sebeple olursa olsun siber saldırılara karşı korunabilmenizin birçok yöntemi bulunmaktadır.

  • Güvenlik sistemlerinin sürekli olarak zafiyetlere karşı kontrol edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda güncel tutulması da oldukça önem arz etmektedir.
  • Firma yöneticileri veya büyük şirketlerin siber suçlar ile mücadele edebilecek çalışanları işe alarak bilgilerini koruyabilirler.
  • Kendi sistemlerinize, beyaz hacker denilen kişilerden biri ile anlaşarak saldırı yapmasını isteyebilirsiniz. Bu saldırı sırasında sistemlerinizdeki açıkları belirleyerek, gerçek bir saldırı olduğu zaman sistem üzerindeki hatalarınızın neler olduğunu fark etmiş olursunuz. Böylece gerçek bir saldırı yaşamadan önce tüm tedbirlerinizi alırsınız.
  • Olası siber saldırıların yaşanmasına karşı, kurumlarda IPS ve IDS gibi güvenlik ürünlerinin yer alması gerekmektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.