Kablosuz bağlantılar gittikçe çoğalmaya başlıyor. Elektriğin bile kablosuz iletilmesi için çalışmalar yapılıyor. Hatta bunun ilk örnekleri bile var. Yazıcılarda da durum farklı değil. Son günlerde kablosuz yazıcılar daha çok üretilmeye başlandı. Kablosuz bağlantıların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri var mı yok mı daha bilinmiyor.
Belki bu yönde çalışmalar başlatılmıştır bile. Ancak gerçek olan şu ki, evlerde veya işyerlerinde, baş döndüren ve içinden çıkılmaz duruma giren kablo karmaşası giderek azalıyor. Bu elbette işin sevindiren kısmı.
Kablosuz yazıcıların çalışma sistemlerinde herhangi bir fark yok. Önemli olan tek şey bağlı oldukları ana bilgisayara kablosuz olarak bağlanmalarıdır. İlk kablosuz yazıcılar bluetooth ile çalışıyordu. Bu şekilde aynı yazıcıyı bir çok kullanıcı, herhangi bir ağ kurulmadan ve kablo bağlantısı yapılmadan kullanabilir. Üstelik akıllı telefonlardan bile bu şekilde baskı almak mümkündür. Bugün hala notebook’lardan akıllı telefonlara, tabletlerden kulaklıklara kadar, yazıcılar dahil bir çok elektronik cihaz, bluetooth teknolojisini kullanmaktadır.
Bluetooth teknolojisinin en önemli özelliği, herhangi bir ağ kurulumuna gereksinim duymamasıdır. Ancak son zamanlarda bir de kablosuz ağ (Wi‑Fi) üzerinden bağlantı sağlanan yazıcılar üretilmektedir. Bu teknolojilerin özelliği, Wi-Fi özellikli araçların, yani akıllı telefonların, tabletlerin veya notebook’ların kablosuz yönlendirici veya erişim noktası kullanmadan doğrudan kablosuz ağ bağlantısı yapmasına imkan vermesidir. Bunun için gereken tek şey, yazıcıyı kullanacak araçlarda bir yazıcı yazılımının yüklü olmasıdır.
Kablo ile bir ağa bağlı kullanılacak yazıcılarda da yazıcının bağlı olduğu ana bilgisayara bir kurulum yapılması gerekmektedir. Aslında bir bilgisayara yazıcı bağlandığı anda, işletim sistemi hemen bunu algılar ve iletişim kurmaya çalışır. Sürücü yazılımı (driver) olmadan yazıcının, düzgün çalışması mümkün değildir. Basit bir anlatımla, sürücü yazılımı, yazıcının ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını bilgisayara anlatan bir yazılımdır. Eğer bilgisayar driver’ı bulamıyorsa, yazıcı ile birlikte üretici firma tarafından verilen CD kullanılabilir. En kötüsü üretici firmanın web sitesinden de indirilebilir.
İleride yazıcı ile yaşanacak sorunlarda sürücü yazılımının yeniden yüklenmesi gerekebilir. Bu durumlarda da CD bulunamıyorsa, aynı şekilde üretici firmanın web sitesinden driver indirilebilir. İşin doğrusu evlerde kullanılan yazıcılarda kurulum yapmak fazla zor bir iş değildir. Ancak konu çok sayıda bilgisayarların ve yazıcıların bulunduğu büyük firmalar olunca, iş değişir. Bir ağ üzerinde kulanılacak yazıcıların kurulumunun doğru yapılması ve yazıcı tanımlarının ve bilgisayarlar ile eşleştirmelerin doğru yapılması önemlidir. bir karmaşa yaşanmaması için bir düzen içinde yazıcı kurulumu yapılmalıdır. Bu da en doğru ve hızlı şekilde bilgisayar teknik hizmetleri sunan bir kuruluş tarafından yapılabilir.
İstanbul’un nüfusu düşük ilçelerinden biri Tuzla ilçesidir. 2014 nüfus sayımı sonuçlarına göre Tuzla ilçesinin nüfusu 222 bindir. Şirketimiz, bu ilçemizde bulunan kişi ve kuruluşlara yazıcıların kurulması ve çalıştırılması konusunda en hızlı ve güvenli hizmeti vermektedir.