Bilimsel teknolojik gelişmeler ve ticari faaliyetlerin yoğunluğu, bilgisayarların kullanımını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu şekilde sanayi ve bilim sektörlerinin yarışında bilgisayarlar en büyük destekçileridir. Bilgisayarlar en genel ifadesi ile içindeki verileri girdi olarak kabul eden ve belleklerindeki programlara göre işleyerek sonucunu çıktı olarak sunan elektronik cihazlardır. Yani bilgisayarlar, üzerilerine yüklenen yazılımlar sayesinde bir işlev kazanırlar. Ne yapacakları kendilerine tanımlanmamışsa bir işe yaramazlar.
Bilgisayarların esas olarak beş işlevi vardır. Girdi işlemleri, bilgisayara verilerin girilmesini sağlayan işlemlerdir. Aritmetik işlemler, her türlü matematiksel işlemleri kapsar. Çıktı işlemleri, girilen verinin işlenmesi ve bilginin anlamlı bir formatta ekranda veya yazıcıda görüntülenmesi işlemleridir. Veri saklama işlemleri, verilerin daha sonra kullanılmak üzere sabit disk, disket ve benzeri depolama araçlarına kaydedilmesi işlemleridir. Koordinasyon ve kontrol işlevi ise, donanımlar ile yazılımlar arasındaki veri alış verişini düzenleme ve kontrol işlemleridir.
Bir bilgisayarın üç temel yapı taşı vardır. Birincisi donanımlardır. Bunlar merkezi işlem birimi (CPU), bellek, sabit disk, klavye, ekran, klavye, mouse, disket sürücü, CD-ROM’lar ve yazıcılar gibi bilgisayarların en temel yapı taşlarıdır. İkincisi işletim sistemleridir. Bunlar bilgisayarların asıl görevini yapmasını sağlayan özel bir yazılımdır. Çeşitli uygulamaların uyum içinde çalışmasını, kullanıcıların bilgisayarla iletişim kurmasını, verilerin işlenmesini, saklanmasını ve çıktılarının alınması sağlar. Donanımlar arasındaki bilgi akışını düzenler. Üçüncüsü ise uygulama yazılımlarıdır. Kullanıcıların faaliyetlerine özel bazı işlemleri yapmasını sağlar.
Bu haliyle bilgisayarlar, donanımsal olarak ve yazılımsal olarak her zaman düzenli bakımlarının yapılması gereken, bir sorun oluğundan hızlı, doğru ve güvenli bir şekilde müdahale edilmesi gereken elektronik araçlardır.
Yukarıda işlevlerinden kısaca bahsedilen bütün bilgisayar bileşenleri, çeşitli nedenlerle bir gün arıza gösterebilir. Bu arızalar çok nadir üretim hatalarından kaynaklanır. Genel olarak hatalı ve bilinçsiz kullanımlardan kaynaklanan bu arızalarda, bilgisayarlar eğer üretici firmanın yetkili teknik servislerine götürülürse, burada çoğu zaman tamir edilmesi yerine, yenisi ile değiştirilmesi yoluna gidilir.
Bu da oldukça maliyetli bir iştir. Üstelik bilgisayarın bazı bileşenleri, örneğin anakartı arızalanmışsa, bunu yenisi ile değiştirmek neredeyse bilgisayarın ikinci el fiyatı ile başabaş gelir. Yani bilgisayarı satıp yenisini almak daha akıllıca olur. Ancak bilgisayar teknik destek hizmeti veren özel kuruluşlar, hemen yeni parça ile değişime gitmek yerine bunu tamir etmek yoluna giderler. Anakartlar bile bu şekilde bazı yönlerden tamir edilebilmektedir. Bu açıdan bilgisayar teknik destek hizmeti sunan firmalar daha ekonomik çözümler yaratabilirler.
İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri Ümraniye ilçesidir. 2014 nüfus sayımı sonuçlarına göre Ümraniye ilçesinin nüfusu 674 bindir. İstanbul’un bu en eski ilçesi, nüfus sıralamasında dördüncü sıradadır. Şirketimiz, bu ilçemizde bulunan kişi ve kuruluşlara her türlü bilgisayar teknik servis hizmeti vermektedir.