Teknik olarak bir yazıcının tanımı yapılmak istenirse, elektronik ortamda bulunan resim, şekil veya metinleri bir kağıt üzerine aktaran araçlara yazıcı denmektedir. Yazıcıların birçoğu, bir bilgisayara kablo veya USB ile bağlanırlar. Bazı yazıcılar ise doğrudan bir hafıza kartından, veya fotoğraf makinesinden ya da bir tarayıcıdan çıktı alabilirler. Günümüzde yazıcılar, tarama yapma, fotokopi çekme ve faks gönderme gibi özellikleri içinde barındıran çok fonksiyonlu hale gelmiştir.
Yazıcıların ilk örnekleri daktilo makinesi mantığı ile çalışıyordu. Daha sonra nokta vuruşlu yazıcılar, arkasından mürekkep püskürtmeli yazıcılar geliştirilmiştir. Nokta vuruşlu yazıcılar, harfleri ve şekilleri küçük noktacıklarla oluşturmaktadır. Bu yazıcılar vurmalı oldukları için gürültülü çalışırlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar ise, nokta vuruşlu yazıcılara göre daha sessiz çalışırlar ve daha kaliteli baskı yaparlar.
Son geliştirilen yazıcı türü lazer yazıcılardır. Sessiz çalışan ve yüksek baskı kalitesine sahip olan lazer yazıcılar, diğer yazıcılara göre çok daha hızlı baskı yapmaktadır. Çalışma mantığı bir miktar fotokopi makinelerine benzer. Aralarındaki fark, lazer yazıcılarda baskı kaynağının, bilgisayardan gelen sayısal kodlar olmasıdır. Zamanla renkli baskı yapabilen türleri de geliştirilen lazer yazıcılar, hem hızlı çalıştıkları hem de hesaplı olmaları yüzünden, hem kişisel olarak hem de firmalar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Lazer yazıcılar bir anlamda, yüksek kalitede belge üreten bir fotokopi makinesi gibi çalışırlar.
Bir lazer yazıcı şu bölümlerden meydana gelmektedir:
Laser yazıcılarda, basılacak resim, şekil veya yazılar bilgisayardan dijital kodlarla gelmektedir. Bilgisayardan gelen bu sinyaller lazerin ürettiği bir ışığı çok hızlı bir şekilde açıp kaparlar. Bu ışık dönen bir aynaya çarpar ve ışığa duyarlı olarak dizayn edilmiş bir silindir üzerinde pozitif bir enerjiye dönüşür. Silindir üzerinde bulunan pozitif yüklü alanlara tonerden gelen toz parçacıkları çarpar. Bu tamamen elektrostatik bir olaydır. Pozitif yüklü bölgedeki toner parçacıkları kağıdın üzerine geçerek baskı işlemi tamamlanmış olur.
Lazer yazıcıların bu çalışma şekli doğal olarak çeşitli arızalara yol açabilir. Tamamen elektromekanik bir düzenek olan yazıcıların tamiri, bu işin uzmanları tarafından yapılmak zorundadır. Bilgisayar servis hizmeti sunan firmalar lazer yazıcılar dahil birçok yazıcı türü için tamir hizmeti de vermektedir. Genel olarak tamir için teslim alınan yazıcıların arızaları tespit edildikten sonra, bir rapor hazırlanır ve onay alındıktan sonra onarım çalışmalarına başlanır.
Hatta bazı servisler, tamir için alınan yazıcıların yerine yazıcı kiralayarak, işletmelerin bakım ve onarım süresi boyunca çalışmalarını sürdürmelerine olanak tanımaktadır. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için yapılması gereken ise bir bakım anlaşması yapmaktır.
Şirketimiz, her türlü yazıcılar için arıza belirleme ve tamir hizmeti vermektedir.