EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Blog

Özel Bilgisayar Nasıl Alınır?

Yirminci yüzyılın ortalarında üretilen ve bugünkü anlamına yakın ilk bilgisayarlar neredeyse bir oda büyüklüğündeydi. Böyle olduğu için de çalıştırabilmek için, bugün kullanılan bilgisayarlara göre yüzlerce misli daha fazla enerji gerekiyordu.

Özel Bilgisayar Nasıl Alınır?

Bugün kullanılan tabletler ve akıllı telefonlar düşünülürse, bilgisayar teknolojilerinde alınan yol ortadadır. Üstelik küçük bataryalar ile uzun süreli kullanım imkanları da gittikçe artıyor.

Bilgisayarlar, kullanıcı tarafından sağlanan verileri belli programlar kullanarak işleyen, bunlar üzerinde çok sayıda mantıksal ve sayısal işlemler yapan, bu işlemlerin sonuçlarını karşılaştıran, saklayan, paylaşan ve istendiği zaman kullanıcılara bu bilgiyi sunan elektronik cihazlardır.

Bilgisayarlar, insanlar tarafından kişisel tercihleri ve amaçları doğrultusunda kullanılabildikleri gibi, büyüklükleri ne olursa olsun, faaliyet alanları ne olursa olsun, hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun, bütün ticari kuruluşlar tarafından da kullanılmaktadır.

Kullanım alanları esas alınarak bilgisayarları iki grupta toplamak mümkündür:

  • Özel amaçlı bilgisayarlar, sadece kullanılması düşünülen alanda hizmet veren bilgisayarlardır. Örneğin bir müzik seti, televiyon, çamaşır makinası veya buşalık makinesi bu anlamda özel amaçlı bilgisayarlardır.
  • Genel amaçlı bilgisayarlar ise, farklı boylarda ve yapıda üretilen, programlanabilen ve her işi yapan bilgisayarlardır. Örneğin büyük boy süper bilgisayarlar, saniyede milyonlarca işlem yapabilen çok hızlı bilgisayalardır. Bu tür bilgisayarlar, nükleer enerji araştırmalarında veya jeolojik verilerin analizinde, yani daha çok bilimsel alanda tercih edilir. Mainframe’ler, bankalar, sigorta şirketleri ve finans kuruluşları tarafından kullanılan yüksek işlem hızına sahip büyük bilgisayarlardır. Aynı anda binlerce kişiye hizmet verebilirler. Orta ve küçük boy bilgisayarlar daha çok iş yerlerinde kullanılan kişisel bilgisayarlardır. Kişisel bilgisayarlar ise mikroişlemci tabanlıdır ve bireysel kullanıma uygundur. Masa üstü bilgisayarlar, notebook’lar, laptop’lar, hatta gittikçe yayılan tabletler bu gruba girer.

Bu gruplandırmanın dışında tamamen özel amaçlı kullanılan bilgisayarlar da var. Örneğin reklam firmalarının kullandıkları daha çok grafik tasarıma uygun bilgisayarlar, veya mimar ve mühendislerin kullandıkları plan ve proje çizimine yönelik bilgisayarlar, ya da fotoğraf stüdyolarının kullandıkları bilgisayarlar var.

Kuruluşumuz, özel kullanımlar için bilgisasayar arayışında olan kişi ve kuruluşlara danışmanlık hizmetleri vermektedir. Şirketimiz, müşterilerin tercihleri ve beklentileri doğrultusunda en uygun özel bilgisayar seçiminde destek olmaktadır.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.