EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Blog

Toplama Bilgisayarı Nereden Alabilirim?

Bilgisayarlar bu kadar çeşitleniyor ve fiyatlar gittikçe düşüyor belki ama ödenen paraların bir bölümü de bilgisayarın markası için ödeniyor. Bilgisayarın markalı olması elbette güvenlik ve garanti koşulları bakımında çok şey ifade etse de herkesin kendine göre bir bütçesi var.

Toplama Bilgisayarı Nereden Alabilirim?

Sınırılı rakamlarla bilgisayar edinmek isteyen kişilerin bu ihtiyacını karşılamak amacı bilgisayar teknik destek hizmeti veren firmaların bir kısmı, bir yandan bilgisayarın bileşenlerini satarken bir yandan da talep olması halinde toplama bilgisayar da hazırlamaktadırlar.

Bu durumda sadece bilgisayarın bileşenleri için para ödenmiş olmakta, bilgisayarın bir markası olmayacağı için fazladan bir isim hakkı ödenmemiş olmaktadır. Ayrıca bu tür toplama bilgisayar veren firmalar, kullanılan bileşenleri üreten firmaların garantisi altında bu bilgisayarı toplamaktadır ve bir de hizmetlerinin karşılığı olarak bir servis garantisi vermektedir.

Kuruluşumuz, bünyesinde hazır toplanmış bilgisayarlar bulundurmamaktadır. Ancak müşterilerin talep etmesi durumunda, beklentilerine en uygun şekilde bilgisayar toplamaktadır. Çünkü bilgisayar toplanırken kullanılacak bileşenlerin seçimi tamamen müşterilerin beklentileri doğrultusunda belirlenecektir.

Bilgisayar toplanırken ilk karar verilecek bileşen işlemcidir. Ne kadar kapasiteli ve hızlı bir bilgisayar isteniyorsa seçilecek işlemcinin özellikleri de buna uygun olmalıdır. Sonraki adımda anakart seçilir. Anakartın seçiminde işlemci ile uyumlu olması önemlidir. Sonra da seçilen anakarta uyumlu hafza kartları (bellekler) seçilir. Sıra sabit disk seçimine geldiğinde burada müşterinin tercihi önemlidir. Ne boyutta data biriktireceği ile ilgili bir konudur. Ama elbette seçilecek sabit diskin anakart ile uyumlu olması da önemlidir.

Görüldüğü gibi bir bilgisayar toplanırken en önemli nokta uyumdur. İşlemciler, anakartlar, hafıza kartları, sabit diskler için belki çok fazla seçenek var ama hepsi birbirleri ile uyumlu değildir.

Bunun dışında anakart üzerinde bulunan ekran kartı ve ses kartı yeterli olmayacaksa ayrıca bu kartların da seçilmesi ve bilgisayara monte edilmesi gerekir. Bir de ihtiyaca göre bir CD/DVD okuyu seçilmesi gerekir. Nihayet bütün bu bileşenlerin içinde toplanacağı bir bilgisayar kasası gerekir.

Şirketimiz, yukarıda da ifade edildiği gibi, bilgisayarda kullanılan her bileşeni üreten firmaların garantisi yanında, bir de servis garantisi vermektedir ve müşterilerine, sorunsuz kullanabilecekler toplama bilgisayar hazırlayabilmektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.