EnglishArabicFrenchGermanItalianRussianSpanishTurkish | 02127021100 | [email protected] | Cihaz Takibi
Blog

Elektronik Ekipmanlara Nasıl Uygun Bakım Yapabilirim?

Elektronik ekipman bakımı, genellikle cihazlarınızı düzenli olarak temizlemek, evinizin veya ofisinizin neresine yerleştireceğinizi belirlemek ve elektrik yangınları, kısa devreler veya diğer riskleri önlemek için aşırı gerilim koruyucular ve uygun kablolar kullanmak anlamına gelir. 

Elektronik Ekipmanlara Nasıl Uygun Bakım Yapabilirim?

Uygun bakım, yalnızca cihazlarınızı en iyi şekilde çalışır durumda tutmakla kalmaz, aynı zamanda ömrünü de uzatır. Bakımlı elektronik ekipman, ilk satın alındıktan sonra uzun süre çalışmaya devam eder.

Çoğu elektronik ekipman, özellikle sabit olanlar başta olmak üzere toza karşı özellikle hassastır. Elektronik ekipman için toz iyi değildir. Cihazlarda, toz ve diğer kalıntıların birikebileceği küçük çıkış delikleri, ekranlar ve hoparlör yarıkları olabilir.

Toz tıkanıklıkları kısa vadede ses ve görüntü kalitesini etkiler ve partiküller cihazın iç kısımlarına girerse genel işlevselliği etkileyebilir. Bu nedenle, su veya hatta ticari toz spreyleri doğrudan cihazın yüzeyine uygulanmamalıdır. Tozlar nasıl nüfuz edebiliyorsa, sıvılar ve spreyler de nüfuz edebilir. Statik veya mikrofiber bir bez, belki de hafif bir hava spreyi ile birleştirilmiş, genellikle en iyi seçenektir.

Ekran temizliği benzer önlemlerle birlikte gelir. Bilgisayar ve televizyon sahipleri, lekeleri ve birikmeleri önlemek için cihazlarının ekranlarını düzenli olarak temizlemek akıllıca olacaktır. Bununla birlikte, özellikle plazma ekranlar için düzenli cam veya yüzey temizleyicilerinden kaçınılmalıdır. Çoğu üretici, aşındırıcı olmayacak şekilde tasarlanmış yumuşak maddelerle yapılan özel ekran temizleme çözümleri satar ve mümkün olduğunda kullanılmaları gerekir.

Elektronik ekipmanın bakımı, cihazlarınızı güvenli yerlere yerleştirmekle ilgilidir. Çoğu elektronik, örneğin doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Duvarınıza televizyon veya masanıza bilgisayar monte ediyorsanız, pencerelerden veya çatı pencerelerinden gelen sert güneş ışığına maruz kalmaması için gün ışığında gözlemlediğinizden emin olun. 

Elektronik ekipman, özellikle hava menfezleri veya ısıtma çerçeveleri olmak üzere, ısı veya soğuk kaynaklarından uzağa yerleştirilmelidir. Yiyecek ve içecekler elbette elektronik cihazlardan da uzak tutulmalıdır.

Elektronik ekipmanınızın ısıtma ve soğutma işlemlerini de not alın. Birçok cihazın aşırı ısınmasını önlemek için dahili fanları veya diğer yerleşik sistemleri vardır. Bu sistemlerin çalışabilmesi için cihazlarınızı havalandırmanın bol olduğu düz yüzeylerde tutun. Örneğin battaniyeler, kilimler veya yataklar üzerinde elektronik kullanmak, etkili bir şekilde soğutma yeteneklerini engelleyebilir ve bu da daha sonra mekanik sorunlara yol açabilir.

Cihazların nasıl takıldığını ve güç aldığını izlemek de standart bakım rejiminin bir parçasıdır. Yeni başlayanlar için cihazınızla birlikte verilen güç kablosunu kullanmak her zaman en iyisidir. Diğer üreticiler tarafından üretilen ve satılan kabloların kullanılması sorunlara yol açabilir.

Özellikle bilgisayarlar ve akıllı televizyonlar gibi çalışma belleğine bağlı elektronik cihazlar aşırı gerilim koruyucularla kullanılmalıdır. Bir aşırı gerilim koruyucu, prizden cihaza elektrik akışını tamponlar. Elektrik kesintisi veya yıldırım düşmesi durumunda koruyucu şoku emerek ekipmanınıza zarar vermez. Aşırı gerilim koruyucular, cihazlarınızı maliyetli ve zaman alan çökmelerden kurtarmanın en ucuz yollarından biridir.

Teknolojik cihazlar bazen son derece karmaşık olabilirler. Elektronik cihazlarınızla ilgili çözemediğiniz bir sorun olduğunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çok geniş bir kategoride teknik servis hizmetleri vermektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.