Tamir ve bakım denildiği zaman sadece tıbbi cihazların bakımı aklımıza gelmemektedir. Hayatımızın her alanında bulunan cihazların bakım ve onarımı için servisimiz bulunmaktadır. Bunun yanında medikal cihazlar ile ilgili olan onarım servisimize de çok iş düşmektedir. Genel itibariyle medikal cihazların tamiri için hastaneler, fizik tedavi merkezleri ve sağlık alanındaki farklı çalışma alanlarından talep gelmektedir.
Tüm cihazlar gibi, medikal cihazların da tamir ve onarım görmeden çalışabileceği yaklaşık olarak hesaplanan süreler olmaktadır. Cihazların beklenmedik zamanlarda arıza yapıp sizlerin işlerinize aksatmaması için belirli periyotlar ile bakım yapılması sizlerin avantajını olacaktır. Tıbbi cihazların bakımı için bizler ile iletişime geçerek, alanında uzman olan ekip arkadaşlarımız ile çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz.
Medikal cihazların onarımı denildiği zaman, cihazdan düzgün bir şekilde çalışmaması veya fabrikadan çıktığı kadar verimli bir düzene sahip olmamasından dolayı ekibimizin yapmış olduğu onarım çalışmaları sonucunda makinenizin tekrardan düzgün bir şekilde, aktif olarak çalışmaya başlamasına denmektedir. Bakım denildiği zaman ise, cihazınızda herhangi bir sorun gözükmemesine rağmen önleyici bir tedbir olarak makinenizin tüm parçalarına bakılmasıdır.
Bu bakım çalışmaları sırasında ekibimiz tarafından herhangi bir aksaklık veya zamanı dolmaya yakın olan makine içerisinde bir parça fark edilirse ekibimiz tarafından sizleri bilgilendirerek sizlerin de istemesi halinde parça değişimi yapılabilmektedir. Bakım sırasında herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığı zamanlarda ise rutin kontroller yapılarak cihazınızın çalışma verimi ölçülür ve tekrardan sizlere teslim edilir.
Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte hastanelerde bulunan Medikal cihazların sayısı oldukça artmıştır. Hastane içerisinde hasta bakımı ve ani olaylarda müdahale için oldukça önemli olan bu cihazlar, aynı zamanda ameliyathanelere kadar girmiştir. Her cihaz gibi hastanelerde bulunan Medikal cihazların bakımı ve onarımı da oldukça önemlidir. Hastanelerin üstlenmiş olduğu görevden dolayı, Hayati olaylar ile ilgilendikleri için kullanmış oldukları cihazlarında en iyi şekilde çalışıyor olması gerekmektedir. Tüm bunları bilerek çatımız altında toplamış olduğumuz ekibimizi seçerken işlerinde uzman ve teknik bilgisi yüksek kişilerden seçmekteyiz.
Kalibrasyon kontrolleri için işlerinde uzman olan ekibimiz ölçme ve teste tabi cihazları yetkili bir şekilde ölçümlerini yaparak ilk fabrikadan çıkışındaki performansına göre kıyaslamada bulunurlar. Kalibrasyon testine geçemeyen cihazların arıza nedenleri ortaya çıkarılmaya çalışılır. Cihaz üzerinde tespit edilen arıza tamiri yapıldıktan sonra geriye teslimi yapılmaktadır. Kimi zaman ise tamiri henüz yapılmamış olan cihazların üzerine yapıştırılan sarı ve yeşil etiket bulunmaktadır.
Cihaz kısmı arızalıdır ve ekibimiz tarafından incelendiği zaman tamamen kullanım dışı bırakılmasına gerek duyulmadığı kararı verilir. Bu durumda sarı etiket yapıştırılarak diğer personelin bu durumdan haberdar olması sağlanır.
Cihazın arızası neredeyse onarımı için bekletilmesi gerekmektedir. Bu durumda cihaza yeşil etiket takılarak tüm personel haberdar edilir.
Tarafımıza gelen tüm arıza bildirimleri ve onarımları sistemimiz içerisinde kayıt altına alınmaktadır. Bizlere hangi bölümden arıza bildirimi gelmiş ise ekiplerimiz tarafından arıza bildirim programına uyularak bildirim alınan yere gidilerek cihaz üzerinde Bakım ve Onarım işlemleri yapılmaktadır. Arızanın türüne göre eğer onarımı yapılabiliyorsa tamiri yapılır ve bölümde yer alan kişinin bakımın yapıldığına dair atmış olduğu imzadan sonra ekibimiz oradan ayrılacaktır.
Eğer tamir işlemi yapılamıyor ve makine büyük bir arızaya maruz kalmış ise ekibimiz tarafından cihaz teslim alınır ve servis süreci başlatılır. Cihazın alınmış olduğu yere servis süreci hakkında bilgi verilerek süreç takip edilir.