Virüsler, kullanıcıya ait herhangi bir izin ve onay olmadan bilgisayarların, akıllı cihazların çalışma şekline müdahale edebilen, bilgisayara dışarıdan misafir dosya ve programlar aracılığıyla eriştikten sonra kendisini ev sahibi dosyaların arasında gizlemeye çalışan, temelinde çeşitli zararlı bilgisayar programları olarak tanımlanabilirler.
Virüsler, ulaştığı bilgisayarlarda kendilerini çoğaltabilir veya çalıştırabilirler. Böylelikle bilgisayar verilerine, dosyalara, bilgisayar sistemlerine veya programlara erişim elde edebilir ve kullanıcı izni olmadan zararlı işlemler gerçekleştirebilirler. Virüsler, kötücül yazılım (Malware) olarak bilinirler.
Özellikle kurumsal alanda çok büyük veri kayıpları yaşatan, kuruluşları milyar dolarlara varan zararla ortada bırakabilen bu kötücül bilgisayar programlamalarının yaşatabileceği kayıplar için etkili bir antivirüs ve virüs önleme yazılımlarıyla önlem almak mümkündür.
Virüslerin, bilgisayarlara erişim sağlamasının ardından en çok bilinen zararları şu şekilde sıralanabilir;
Virüs zararları arasındaki binlerce maddeden sadece 5 önemli maddesi incelendiğinde dahi, virüslerin özellikle şirketler için büyük tehditler oluşturabilecekleri gözler önündedir. Kurumsal alandaki verilerden önemli bilgisayar yetkilerine, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek güvenlik açıklarına, maddi kayıplara karşı doğru uygulanmış virüs önleme yöntemleriyle etkili bir duvar örülebilir ve kurumlar, kuruluşlar, şirketler için dijital koruma sağlanılabilir. Virüs önleme yöntemlerinden en güvenli olanları, antivirüs programlarının ve virüs önleme yazılımlarının kullanımını içerir.
Antivirüs ve virüs önleme yazılımları, kısa bir tabirle açıklanması gerekirse bilgisayara erişim sağlamayı başarmış virüslerin oluşturabileceği maddi kayıpların, veri kayıplarının ve kurumsal şirketler için ağ üzerinde oluşabilecek kayıpların önüne geçmek için bir kalkan görevi görürler.
Kurumsal dijital hayatta korsanların, veri ve DATA hırsızlarının hedefleri artık işletmelere ait yüksek meblağlar barındıran yatırımlar, kredi kartı ve banka bilgileri, önemli veri ve bilgilere ulaşmak ya da kullanıcı ve müşteri DATA erişimleri elde etmek olarak bilinmektedir.
Antivirüs ve virüs önleme yazılımlarının ise, bu tür girişimleri engellemek dahil genel olarak bilgisayarlar üzerindeki görevleri şu şekildedir;
Ciddi bir güvenlik tehdidi veya veri hırsızlığıyla karşı karşıya kalmamaları için şirketlerde antivirüs ve virüs önleme yazılımları önem arz eder. Şirketlerin maddi kayıplar ve DATA kayıpları yaşayarak mağdur duruma düşmesi, geri dönüşü olmayacak sonuçların yaşanmasına sebebiyet verilebilir. Bu nedenle Antivirüs ve Virüs Önleme Yazılımları aracılığıyla sıkı bir güvenlik önlemi almak şarttır.
Şirketimizden kurumsal virüs önleme yazılımları için alacağınız hizmetler aracılığıyla uzun vadede işletmenizi güvence altına almanız mümkündür. Kurumsal dijital güvenlik önlemleri ihlal edilebilecek türden önlemler değildir, bu nedenle eğer bilgisayarlarınızın, ağ sistemlerinizin, cihazlarınızın tehlike altında olduğunu düşünüyor veya ilerleyen zamanlarda herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmamasını istiyorsanız, şirketler için antivirüs yazılımları konusunda profesyonel ekibimize sitemizdeki güncel bilgiler üzerinden ulaşabilirsiniz.